SCHATHOUT

Stammen en kisten. Kisten van stammen.

Een kist van eigen hout

U kunt bij mij een kistje bestellen. Stel uw favoriete boom wordt gekapt, er is niets aan te doen maar U wilt een aandenken. Neem dan contact met me op dan kan ik misschien  een kistje maken van hout van uw boom. Ik zeg misschien omdat niet elk soort hout geschikt is om een kistje van te maken. Maar als het hout geschikt is kan ik een kistje maken met uw specifieke ideëen en wensen. Ook als U een kistje wilt van een specifieke houtsoort kan ik voor U op zoek gaan naar een geschikt stuk hout.

Als ik iets kan betekenen voor U moet U er wel rekening mee houden dat een kistje maken een langdurig proces is. Dit in de eerste plaats doordat het hout droog moet zijn om het te kunnen bewerken. Een jaar is in deze zin niets. Ik moet natuurlijk ook heel goed op de hoogte zijn van de maten van de kist, het soort scharniertjes, de sluiting enzovoort. Ik kan het kistje in de olie zetten wat bij sommige houtsoorten een mooie toevoeging is. Ook de kosten en betaling wil ik van te voren met U regelen zodat we niet voor vervelende verrassingen komen te staan als alle werk is gedaan.

Maar dan, als het hele proces is doorlopen, heeft U een schathouten kist van uw eigen boom of houtsoort! Geheel naar eigen smaak en wensen door mij gemaakt.

kleine wespenbok